fbpx
Onze partners raten ons met een 9,5 op de Feedbackcompany

Google rolt core algoritme update van maart 2023 uit

Thom te Riet
|
Leestijd: 5 minuten
scroll to explore

Google bevestigt dat het begint met de uitrol van zijn nieuwste algoritme-update voor maart 2023. Zoals we allemaal weten, kunnen deze updates aanzienlijke gevolgen hebben voor zoekresultaten, dus op de hoogte blijven is cruciaal. Google zal zijn ranking release geschiedenis pagina bijwerken zodra de implementatie is voltooid.

Onthoud dat het weken kan duren voordat core updates zijn uitgerold en dat de zoekresultaten in deze periode waarschijnlijk zullen schommelen. Daarom is het nog te vroeg om de impact van de core update van maart 2023 nauwkeurig te beoordelen totdat de uitrol dichterbij is gekomen.

Belangrijkste punten

 • Core algoritme updates kunnen invloed hebben op de zoekresultaten, waardoor het cruciaal is voor website-eigenaren om op de hoogte te blijven en strategieën aan te passen.
 • Houd de data van jouw site in de gaten, concentreer je op kwalitatieve inhoud en optimaliseer technische aspecten om sterk aanwezig te blijven in de zoekresultaten.
 • Geef prioriteit aan de gebruikerservaring en zorg voor waardevolle inhoud om je voor te bereiden op toekomstige algoritme-updates.

 

Google’s core update van maart 2023

Google is geen vreemde met algoritme-updates en introduceert regelmatig wijzigingen om zijn begrip en ranking van content te verbeteren. Met deze updates wil Google steeds relevantere zoekresultaten van hoge kwaliteit leveren. Met deze updates komen echter ook veranderingen in de manier waarop Google websites beoordeelt en rangschikt, wat betekent dat SEO-professionals en website-eigenaren op de hoogte moeten blijven en hun strategieën moeten aanpassen.

De core update van maart 2023 zal zich richten op alle inhoudstypen binnen alle regio’s en talen om hoogwaardige of hoogwaardige webpagina’s te promoten of te belonen. Volgens Google richt niets binnen deze (of welke) kernupdate zich op specifieke pagina’s of sites.

“In plaats daarvan”, schrijft Google, “gaan de wijzigingen over het verbeteren van de manier waarop onze systemen inhoud in het algemeen beoordelen. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat sommige pagina’s die voorheen ondergewaardeerd werden het beter doen in de zoekresultaten.”

 


Sommige experts speculeren dat deze update de meeste opschudding zal veroorzaken voor de black-hat SEO-gemeenschap, degenen die tactieken tegen de richtlijnen van Google gebruiken om hoger in de zoekresultaten te komen.

 

Google’s laatste core update heeft gevolgen voor marketeers

Er is niet veel informatie beschikbaar over deze core update. Het kan weken duren voordat de volledige effecten merkbaar zijn, omdat de crawlers van Google webpagina’s moeten indexeren en opnieuw beoordelen. Zodra de implementatie is voltooid (ongeveer eind maart), zal Google zijn geschiedenispagina met ranking-updates bijwerken met meer informatie.

Sommige SEO marketeers hebben online melding gemaakt van veranderingen als gevolg van de update, zoals afnemend verkeer en drop-offs in keyword positionering. Anderen hebben een toename van het verkeer gemeld, terwijl enkelen juist zeggen dat het nog te vroeg is om dat te zeggen.

Hoewel we geen specifieke gegevens hebben over de core update van maart 2023, kunnen we wel enkele conclusies trekken op basis van eerdere updates. Hier zijn enkele belangrijke punten die je in gedachten moet houden:

 1. Tijd is essentieel: De effecten van kernalgoritme-updates zijn niet onmiddellijk merkbaar. Het kan dagen of weken duren voordat de crawlers van Google het web hebben geïndexeerd en opnieuw hebben beoordeeld.
 2. Houd de statistieken van jouw site nauwlettend in de gaten: Houd de prestaties in de gaten. Houd het organische zoekverkeer en de trefwoordranglijsten van jouw site in de gaten, want aan de hand van deze statistieken kan je de impact van de update meten en mogelijke verbeterpunten identificeren. Houd deze cijfers goed in de gaten, vooral eind maart, als de update is voltooid.
 3. Voer een website- of inhoudsaudit uit: Als je dalingen ziet, overweeg dan een website audit uit te voeren. Kijk naar de meest getroffen pagina’s en voor welke typen zoekopdrachten. Vergelijk de inhoud met die van jouw concurrenten. Bijvoorbeeld, inhoud die hoger scoort dan jij zelf voor de exacte zoekopdracht. Dit biedt misschien kennis uit eerste hand over een onderwerp.
 4. Focus op kwalitatieve, waardevolle inhoud: Het doel van Google met deze updates is om betere zoekresultaten te bieden. Dat betekent dat je consequent waardevolle inhoud moet creëren die is afgestemd op de behoeften van jouw doelgroep. Het is geen geheim dat Google veel belang hecht aan kwalitatieve inhoud. E-A-T (expertise, autoriteit en betrouwbaarheid) speelt al jaren een belangrijke rol in hoe content scoort op de resultatenpagina’s van Google. Met deze laatste kernupdate zei Google dat pagina’s die een verandering zien niets “verkeerds” te repareren hebben. Maar als er één plek is waar je je inspanningen op moet richten, dan is het wel op “ervoor zorgen dat je de beste inhoud aanbiedt die je kunt bieden”. Google biedt hulpmiddelen voor het maken van people-first content, waaronder een lijst met zelfbeoordelingsvragen.
 5. Optimaliseer met technische SEO: De technische aspecten van jouw site, zoals sitesnelheid, mobielvriendelijkheid en goede indexering, spelen een enorme rol bij het bepalen van jouw algemene ranking. Geef jouw website de aandacht die het nodig heeft.

 

Samenvatting Google update maart 2023

Het is nog te vroeg om te beoordelen hoe de kernupdate van maart 2023 marketeers op de lange termijn zal beïnvloeden. Maar het is veilig om te zeggen dat Google van plan is zijn streven naar zeer relevante, waardevolle en gebruikersgerichte inhoud voort te zetten. De core algoritme update van Google van maart 2023 is een sterke herinnering dat SEO-professionals en website-eigenaren altijd alert moeten blijven om hun concurrentievoordeel te behouden. Door op de hoogte te blijven, de statistieken te controleren, je te richten op kwalitatief hoogwaardige inhoud en de technische aspecten te optimaliseren, kan je ervoor zorgen dat jouw site in de gratie van Google blijft. Uiteindelijk zijn deze updates bedoeld om de zoekervaring van gebruikers te verbeteren, dus geef altijd prioriteit aan de behoeften van jouw publiek en streef ernaar waarde te bieden via jouw inhoud.

Thom praat je graag bij!Vanuit daar kunnen wij de stap naar de online wereld beter faciliteren en raken we samen in de flow naar jouw online resultaat!maak een afspraak

Wij helpen je graag verder!

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies?

Ben jij toe aan de volgende stap met je bedrijf? Je website laten maken is dan niets minder dan een logisch besluit. Met Searchflow als jouw partner zorgen we ervoor dat jouw wens wordt waargemaakt, maar wel met een kritische blik. Zo behalen we samen het mooiste resultaat. Neem contact met ons op en we proberen zo snel mogelijk met jou in contact te komen om deze samenwerking te starten! 

  Wij helpen je graag verder!

  Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies?

   Onze partners raten ons met een 9,5 op de Feedbackcompany