fbpx
Onze partners raten ons met een 9,5 op de Feedbackcompany

De groei van video marketing op sociale media

Lieke Roelofs
|
Leestijd: 3 minuten
scroll to explore

Video marketing is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een essentieel onderdeel in de marketingstrategieën van veel bedrijven. Platformen zoals TikTok en Instagram Reels hebben deze groei sterk beïnvloed. Waar tekst en afbeeldingen ooit de belangrijkste vormen van content waren, hebben video’s nu die positie overgenomen. Dit is niet zonder reden. In deze blogpost leggen we uit waarom video marketing zo’n krachtige tool is en geven we praktische tips om het effectief in te zetten voor jouw bedrijf.

De voordelen van video content op sociale media

Het gebruik van video content op de sociale media platformen van jouw bedrijf kent verschillende voordelen. Door videocontent in te zetten, kun je een groter publiek bereiken, aangezien sociale mediaplatformen vaak de voorkeur geven aan video’s. Hierdoor worden ze vaker getoond aan een breder publiek. Maar er zijn meer voordelen, wij zullen hieronder nog een paar opnoemen:

 • Video’s trekken meer aandacht dan tekst of afbeeldingen, waardoor je publiek sneller geneigd is om te blijven kijken.
 • Met video kun je beter de persoonlijkheid en waarden van je merk laten zien, wat de merkherkenning versterkt.
 • Video’s bieden veel mogelijkheden om je boodschap op een creatieve manier over te brengen.
 • Video’s stellen bedrijven in staat om direct en persoonlijk met hun publiek te communiceren, wat helpt om vertrouwen en loyaliteit op te bouwen doordat kijkers de persoon achter het merk leren kennen.
 • Uit onderzoek van Insivia blijkt dat mensen zich 95% van een boodschap herinneren wanneer deze in een video wordt geconsumeerd, vergeleken met slechts 10% bij tekst.

 

10 tips voor het creëren van goede videocontent

Je weet nu de voordelen van videocontent op sociale media. Maar hoe creëer je nu goede videocontent? Ik geef je 10 tips voor het maken van goede videocontent voor jouw bedrijf.

 1. Ken je doelgroep: Begrijp wie je doelgroep is. Op welke sociale mediakanalen deze zich bevinden en welk type content vinden zij het leukst. Pas je hierop aan.
 1. Focus je op de eerste seconden: De eerste seconden van jouw video zijn cruciaal, dit is het moment dat de kijker beslist om de video te kijken of toch door te scrollen. Zorg er daarom voor dat jij meteen de aandacht trekt van de kijker.
 1. Houd het kort en krachtig: De concentratieboog op platformen zoals Instagram en Tiktok is laag. Daarom is het van belang dat jij de video’s kort en tot he point houdt. Video’s van 15 tot 60 seconden werken het beste.
 1. Vertel een verhaal: Mensen willen echte verhalen horen en ervaringen zien. Laat de menselijke kant zien van je bedrijf. Dit kan in bijvoorbeeld behind-the-scenes video’s of een klantensuccesverhaal.
 1. Gebruik visuele aantrekkingskracht: Zorg ervoor dat de video’s hoogwaardige visuals en aantrekkelijke beelden bevatten om de aandacht vast te houden.
 1. Wees authentiek en eerlijk: Wees jezelf en laat de menselijke kant van je merk zien. Mensen reageren beter op echtheid en oprechtheid.
 1. Gebruik ondertiteling: Facebook’s meest effectieve strategie is de “silent auto-play”. Deze aanpak houdt in dat video’s automatisch afspelen zonder geluid. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de gebruikers geïrriteerd raakt wanneer video’s automatisch geluid beginnen af te spelen, vooral in openbare ruimtes. Zorg ervoor dat de video’s daarom ook toegankelijk zijn zonder geluid, door ondertiteling toe te voegen aan je video’s.
 1. Call-to-action: Sluit je video af met een duidelijke call-to-action. Moedig kijkers aan om te liken, delen, reageren of je kanaal te volgen. Een goede CTA kan de interactie verhogen en je publiek verder betrekken.
 1. Optimaliseer voor elk platform: Pas je video aan voor elk specifiek sociaal mediaplatform waarop je het plaatst. Wat werkt op Tiktok, kan anders zijn dan wat goed presteert op Facebook.
 1. Onderzoek en volg trends: Blijf op de hoogte van de nieuwste trends op de social media platformen. Vooral op Tiktok gaan de trends razendsnel. Deelname aan viral trends of het gebruik van populaire hashtags kan de zichtbaarheid van je video’s vergroten. Dit betekent ook dat je flexibel en snel moet zijn in je videocreatie.

 

Conclusie

In de afgelopen jaren heeft video marketing zich ontwikkeld tot een essentieel onderdeel op social media. Daarom is het belangrijk om als bedrijf hierop in te spelen. Waar tekst en afbeeldingen ooit dominant waren, hebben video’s nu de voorkeurspositie ingenomen. De kracht van video marketing ligt in zijn vermogen om aandacht te trekken, een merkpersoonlijkheid te tonen en directe interactie te stimuleren met het publiek. Wij verwachten dat de contentcreatie in videovorm blijft toenemen en een groot deel van de statische contentcreatie zal overnemen.

 

Wil je beginnen met videocontent op social media maar kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder! Bel ons via 0546 75 33 33.

 

Thom praat je graag bij!Vanuit daar kunnen wij de stap naar de online wereld beter faciliteren en raken we samen in de flow naar jouw online resultaat!maak een afspraak

Wij helpen je graag verder!

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies?

Ben jij toe aan de volgende stap met je bedrijf? Je website laten maken is dan niets minder dan een logisch besluit. Met Searchflow als jouw partner zorgen we ervoor dat jouw wens wordt waargemaakt, maar wel met een kritische blik. Zo behalen we samen het mooiste resultaat. Neem contact met ons op en we proberen zo snel mogelijk met jou in contact te komen om deze samenwerking te starten! 

  Wij helpen je graag verder!

  Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies?

   Onze partners raten ons met een 9,5 op de Feedbackcompany