fbpx
Onze partners raten ons met een 9,5 op de Feedbackcompany

Wijzigingen in het Google algoritme

|
Leestijd: 2 minuten
scroll to explore

Google heeft in september 2023 een update uitgerold binnen het Google algoritme. Deze update zal twee belangrijke veranderingen introduceren in hoe websites worden beoordeeld en gerangschikt. Wij hebben de belangrijkste punten op een rijtje gezet voor jullie. Bekijk hieronder de belangrijkste punten, om zo op de hoogte te blijven en het in te zetten voor je eigen website!

Google versoepelt richtlijnen voor door AI gegeneerde inhoud

Eerst gaf Google aan dat inhoud gemaakt door mensen beter was. Maar nu passen ze die regel aan. Dat betekent dat Google nu anders denkt over inhoud gemaakt door AI. Ze willen dat hun regels niet tegenstrijdig, maar samenhangend zijn. Voor veel websites is het gebruikelijk om inhoud van andere bronnen te tonen. Bijvoorbeeld sommige nieuwswebsite plaatsen hun artikelen op een aparte website of sub domein. Dit doen ze waarschijnlijk om gebruik te maken van de zoekmachinekracht van de hoofdwebsite, zodat de inhoud op het sub domein direct beter presteert.

Maar de Google-update van september 2023 brengt een verandering met zich mee die nadelig kan zijn voor websites die content van derden laten zien. Deze verandering in de algoritmen kan de rangschikking en zichtbaarheid van zulke websites in de zoekresultaten flink beïnvloeden.

Nieuwe toegevoegde Google richtlijnen

Google heeft nieuwe richtlijnen toegevoegd over hoe een website kan herstellen als het is beïnvloed door een Helpful Content Update. In de nieuwe paragraaf wordt geadviseerd om inhoud te identificeren die niet nuttig is en deze te verwijderen of te vervangen. Als je een verandering in je websiteverkeer hebt opgemerkt, waarvan jij verwacht dat deze te maken heeft met Helpful Content System, dan moet je de website inhoud zelf controleren. Pas de inhoud aan of verwijder de inhoud die niet nuttig lijkt te zijn. De hulppagina over het maken van nuttige en betrouwbare content, waarbij mensen/bezoekers centraal staan, bevat vragen die je kunnen helpen bij het beoordelen van je content. Zo kun je ook na deze update nuttige informatie bieden voor jouw bezoekers.

Google heeft recentelijk extra richtlijnen toegevoegd over het herstellen van websites die zijn beïnvloed door een nuttige inhoudsupdate. In een nieuwe paragraaf in de documentatie wordt aangeraden om inhoud zonder duidelijke waarde te identificeren en actie te ondernemen door deze te verwijderen of te vervangen. Deze aanbeveling onderstreept het belang van het behouden van relevante en waardevolle inhoud om de impact van dergelijke update op de prestaties van een website te minimaliseren.

Conclusie

Met de recente updates in het Google-algoritme is het belangrijk geworden om inhoud op websites zorgvuldig te beoordelen en aan te passen waar nodig. Daarmee zorg je ervoor dat de informatie die jij biedt relevant en waardevol is voor de bezoekers van de website. Bij Searchflow begrijpen we het belang van nuttige content en helpen we bedrijven graag om hun online aanwezigheid te optimaliseren. Onze expertise stelt ons in staat om websites te analyseren, niet-helpende inhoud te identificeren en te vervangen, en zo de impact van deze updates te minimaliseren en de prestaties van de website te vergroten. Neem gerust contact met ons op voor professioneel advies en ondersteuning bij het optimaliseren van uw website en het verbeteren van uw online prestaties.

Bedankt voor het lezen van onze blog! Bij interesse raden wij je aan om ook onze vorige blog te bekijken. Hierin vind je alle ins en outs over Multisearch.

Thom praat je graag bij!Vanuit daar kunnen wij de stap naar de online wereld beter faciliteren en raken we samen in de flow naar jouw online resultaat!maak een afspraak

Wij helpen je graag verder!

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies?

Ben jij toe aan de volgende stap met je bedrijf? Je website laten maken is dan niets minder dan een logisch besluit. Met Searchflow als jouw partner zorgen we ervoor dat jouw wens wordt waargemaakt, maar wel met een kritische blik. Zo behalen we samen het mooiste resultaat. Neem contact met ons op en we proberen zo snel mogelijk met jou in contact te komen om deze samenwerking te starten! 

    Wij helpen je graag verder!

    Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies?

      Onze partners raten ons met een 9,5 op de Feedbackcompany