fbpx
Onze partners raten ons met een 9,5 op de Feedbackcompany

Multisearch; hét nieuwe zoeken in Google!

|
Leestijd: 2 minuten
scroll to explore

Je herkent het vast wel, je ziet een leuk kledingstuk, een recept, een mooie auto noem het maar op, maar je hebt géén idee wat het is. Hoe kun je dit dan online gaan vinden? Dat wordt erg lastig. Het gevolg? Een lange zoektocht met in veel gevallen pas resultaat na heel lang zoeken. Gelukkig zit Google ook niet stil en gaan de ontwikkelingen door, want zij hebben een nieuwe manier van zoeken gelanceerd, namelijk Multisearch!

Waarom Google Multisearch?

Google wil er eigenlijk alles aan doen zodat jij kan vinden wat je zoekt. Ze willen het jou zo makkelijk mogelijk maken. Omdat wij steeds visueler zijn ingesteld, kon deze nieuwe manier van zoeken eigenlijk niet achterblijven. Het is lastig zoeken naar iets waarvan je niet weet wat het is, dus de combinatie van zoeken door middel van beeld én tekst biedt uitkomst! Hello Google Multisearch! 

Hoe werkt Google Multisearch?

Google Multisearch werkt heel eenvoudig en is eigenlijk voor iedereen makkelijk te gebruiken. Je hebt enkel de Google app nodig die toegang heeft tot jouw camera.

Ik heb de app, en nu?

 1. Open de app op je telefoon
 2. Tik op het camera-icoontje
 3. Maak een foto van hetgeen waarvan jij wil weten wat het is
 4. Vervolgens komen er onderin beeld enkele opties, deze kun je omhoog swipen

Bron: https://blog.google/products/search/multisearch/

Google laat vervolgens opties zien van hetgeen wat jij zoekt. In veel gevallen is het ook daadwerkelijk het product dat jij zocht! Knap staaltje zoekwerk, vind je ook niet?

Naast het zoeken naar producten in afbeeldingen is het ook mogelijk om een tekst te vertalen. Ook dit kan weer door er een foto van te maken. Ook is het mogelijk om concreet in Google Shopping te zoeken of bijvoorbeeld om een recept te zoeken aan de hand van een foto.

Moet ik als bedrijf inspelen op deze nieuwe ontwikkelingen?

Veel updates van Google hebben effect op jouw website of webshop. In hoeverre het nodig is om specifieke optimalisaties te doen op dit moment is nog onbekend. Wel draait het allemaal om de vindbaarheid van de afbeeldingen. De juiste SEO-instellingen zijn daarom ook hier wel van belang. Denk hierbij aan een goede invulling van de ALT-tag en een juiste omschrijving. Zodra er meer bekend is over het effect van Multisearch op jouw website instellingen laten we dat uiteraard weten!

Thom praat je graag bij!Vanuit daar kunnen wij de stap naar de online wereld beter faciliteren en raken we samen in de flow naar jouw online resultaat!maak een afspraak

Wij helpen je graag verder!

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies?

Ben jij toe aan de volgende stap met je bedrijf? Je website laten maken is dan niets minder dan een logisch besluit. Met Searchflow als jouw partner zorgen we ervoor dat jouw wens wordt waargemaakt, maar wel met een kritische blik. Zo behalen we samen het mooiste resultaat. Neem contact met ons op en we proberen zo snel mogelijk met jou in contact te komen om deze samenwerking te starten! 

  Wij helpen je graag verder!

  Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies?

   Onze partners raten ons met een 9,5 op de Feedbackcompany