fbpx
Onze partners raten ons met een 9,5 op de Feedbackcompany

De eerste weken van Twan & Remco

Remco Afink
|
Leestijd: 2 minuten
scroll to explore

Werken tijdens de corona pandemie is lastig, maar beginnen met werken tijdens de pandemie is nog lastiger. Onze nieuwste collega’s Twan en Remco begonnen precies bij Searchflow toen alle maatregelen rondom het corona virus bekend werden gemaakt. Twan had nog een weekje kennis kunnen maken met alle collega’s, Remco begon daarentegen direct vanuit huis. Het zijn gekke tijden.. Benieuwd hoe zij deze eerste periode hebben ervaren? Je leest het hieronder.

Hoe is het om nu te werken tijdens corona?

Twan: Het werken tijdens corona bevalt eigenlijk heel goed. Momenteel werk ik 3 dagen vanuit huis en 2 dagen op kantoor. In beide gevallen heb ik een mooie werkplek waar ik in alle rust bezig kan met mijn werkzaamheden, zonder gestoord te worden.

Remco: In het begin was het thuiswerken vooral wennen, aangezien ik nog geen dag op kantoor had gewerkt en je dus nog weinig verbondenheid hebt met het bedrijf én de collega’s. Nu gaat het steeds beter, ook omdat we sinds kort weer 2 dagen op kantoor kunnen werken. Zo krijg je steeds wat meer feeling en wordt het thuiswerken ook wat makkelijker.

Hoe ga je nu om met al je collega’s?

Twan: Momenteel vindt de meeste communicatie met collega’s plaats via Skype en wanneer er een project of plan overlegd moet worden dan bellen we vaak of bespreken we het op kantoordagen. Wel vind ik het jammer dat ik nog niet alle collega’s even goed ken.

Remco: Wanneer ik op kantoor werk spreek ik de meeste collega’s wel op de werkvloer of tijdens werkoverleggen, dus dat helpt wel bij het leren kennen van collega’s. Op een thuiswerkdag verloopt het contact via Skype of e-mail. Helaas ken ik nog niet al mijn collega’s omdat we allemaal verschillende dagen op kantoor zijn. Ik hoop dan ook dat ik deze collega’s snel kan zien of spreken!

Werkt het ook anders zo tijdens corona?

Twan: Naar mijn gevoel wel, ik heb eerst een week vanuit kantoor kunnen werken voordat de maatregel om thuis te werken werd ingesteld, maar ik merk nu dat je vooral de gezelligheid met de collega’s mist.

Remco: Ik denk dat de inwerkperiode heel anders is geweest dan in een normale situatie; voornamelijk omdat ik de eerste paar maanden weinig contact heb gehad met collega’s. Dat mis je in zo’n inwerkperiode wel. Ik ben dan ook blij dat dit contact nu meer terugkomt.

In hoeverre is de inwerkperiode tijdens corona anders dan in een normale situatie?

Twan: Doordat ik meer vanuit huis werk, heb ik meer vrijheid genomen in mijn werk dan in een normale situatie waarbij je eerder kunt overleggen met collega’s. Ikzelf geniet wel van deze vrijheid en wanneer het toch niet werkt, dan leer je ervan.

Remco: Het inwerken in de corona-tijd is denk ik vooral veel zelfstandiger. De eerste weken heb ik voornamelijk veel ingelezen en gezorgd dat ik de basis snel onder de knie kreeg. Het voordeel hiervan is dat ik voor mijn gevoel sneller heb geleerd, omdat ik veel zelf moest ontdekken. Wel vind ik het jammer dat ik bijvoorbeeld klantgesprekken heb moeten missen. Gelukkig komt dat nu allemaal meer op gang, en kan ik dat ook meer oppakken.

Hoe is de begeleiding vanuit Searchflow in deze tijden?

Twan: Over de begeleiding vanuit Searchflow ben ik zeer te spreken. Wanneer ik een vraag heb ik, stuur ik deze gelijk via de Skype naar een collega en meestal krijg ik dan direct een antwoord terug. Verder heb ik tijdens de eerste werkweek al kunnen leren.

Remco: De begeleiding vanuit Searchflow tijdens deze gekke inwerkperiode was top. De eerste weken kon ik om de dag langskomen om feedback te ontvangen op mijn werk. Dit werkte erg fijn voor mij, omdat de lijntjes kort waren en ik direct wist waar ik aan toe was. Na een aantal weken hebben we ervoor gekozen om de contactmomenten te verminderen, door telefonisch contact te hebben. Ook dit werkte prima, aangezien er altijd wel tijd was om een aantal dingen te bespreken.

Thom praat je graag bij!Vanuit daar kunnen wij de stap naar de online wereld beter faciliteren en raken we samen in de flow naar jouw online resultaat!maak een afspraak

Wij helpen je graag verder!

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies?

Ben jij toe aan de volgende stap met je bedrijf? Je website laten maken is dan niets minder dan een logisch besluit. Met Searchflow als jouw partner zorgen we ervoor dat jouw wens wordt waargemaakt, maar wel met een kritische blik. Zo behalen we samen het mooiste resultaat. Neem contact met ons op en we proberen zo snel mogelijk met jou in contact te komen om deze samenwerking te starten! 

    Wij helpen je graag verder!

    Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies?

      Onze partners raten ons met een 9,5 op de Feedbackcompany