fbpx
Onze partners raten ons met een 9,5 op de Feedbackcompany

Adobe lanceert Generative Fill in Photoshop Bèta

Anouk Offenberg
|
Leestijd: 3 minuten
scroll to explore

Groot nieuws! Sinds vorige week beschikt Adobe Photoshop Bèta over een nieuwe functie; Generative fill. Met deze nieuwe tool hoef je je geen zorgen meer te maken over ontbrekende of ongewenste delen in je afbeeldingen. De nieuwe functie opent de deur naar een wereld van creatieve mogelijkheden en biedt gebruikers de tools om unieke en verbluffende beelden te creëren. In dit artikel leggen we je uit wat Photoshop Generative Fill precies is en waarvoor je het kunt gebruiken.

Wat is Generative Fill?

Generative fill is een geavanceerde functie in Photoshop Bèta die vorige week gelanceerd is. Gebruikers kunnen in natuurlijke taal opdrachten geven om unieke afbeeldingen te genereren op aangewezen plekken in een afbeelding. De tool maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en algoritmen om automatisch afbeeldingen te genereren op basis van de geselecteerde bronafbeeldingen.

Generative fill is gebaseerd op een super slimme technologie. De tool werkt door te leren van een hele berg met afbeeldingen en patronen. Deze kennis wordt vervolgens toegepast om ontbrekende of ongewenste delen van een afbeelding op te vullen. Het algoritme kijkt naar de pixels om de lege plek heen en creëert dan een naadloze textuur en structuur die perfect past bij de rest van de afbeelding. Je krijgt dus een resultaat dat er natuurlijk en zeer geloofwaardig uitziet.

De vele mogelijkheden van Generative Fill

De mogelijkheden zijn écht eindeloos met Generative Fill. Je kunt het gebruiken om ongewenste objecten of mensen . Denk bijvoorbeeld aan auto’s of per ongeluk gefotografeerde mensen die je liever niet in je achtergrond hebt. Generative Fill is ook zeer geschikt om ontbrekende delen of elementen in een afbeelding te herstellen. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van de mogelijkheden.

 1. Afbeelding langer of breder maken

Heb je een afbeelding nodig die liggend is, terwijl hij staand is? Of een afbeelding die te krap uitgesneden is? Generatief vullen is hier zeer geschikt voor; je kunt namelijk heel eenvoudig de lege delen selecteren en de tool zijn werk laten doen. In de onderstaande afbeelding hebben we de linkerzijde van de afbeelding laten opvullen zodat er een complete afbeelding van de tijger ontstaat.

Afbeelding langer of breder maken met Generative Fill in Photoshop Bèta

 1. Voorwerpen en reflecties toevoegen

Naast het langer of breder maken van afbeeldingen kun je ook elementen toevoegen. Laat vogels door de lucht vliegen of hang een klok aan een lege muur. Het enige wat je hoeft te doen is het deel selecteren van de plek waar jij een nieuw element wilt plaatsen en je wensen te typen. In de onderstaande afbeelding hebben we bij het hert een konijn én een wesp in de afbeelding toegevoegd. Tevens hebben we een plas water inclusief reflectie toegevoegd aan de afbeelding.

Voorwerpen en reflecties toevoegen met Generative Fill in Photoshop Bèta

 1. Objecten veranderen

Heb je een leuke afbeelding van jezelf, maar wil je hem wat professioneler gebruiken? Verruil dan die spijkerjas voor een blouse! Je hoeft alleen maar een selectie te maken van het kledingstuk wat je wilt aanpassen. In de onderstaande afbeelding hebben we onze collega Remco onder andere een ander T-shirt aangetrokken, oh.. en we waren ook heel benieuwd hoe hij er met een ander kapsel uit zou zien!

Objecten veranderen met Generative Fill in Photoshop Bèta

 1. Storende onderdelen verwijderen

Tot nu toe hebben we voornamelijk het vervangen of toevoegen van elementen besproken. Maar Generative Fill kun je ook uitstekend gebruiken om storende objecten, mensen of andere elementen te verwijderen uit de afbeelding. Denk bijvoorbeeld aan een toerist die net op de achtergrond van je vakantiefoto staat, of een stopcontact aan de muur. In de onderstaande afbeelding hebben we Gerald uit de achtergrond verwijderd binnen één minuut!

Storende onderdelen verwijderen met Generative Fill in Photoshop Bèta

Thom praat je graag bij!Vanuit daar kunnen wij de stap naar de online wereld beter faciliteren en raken we samen in de flow naar jouw online resultaat!maak een afspraak

Wij helpen je graag verder!

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies?

Ben jij toe aan de volgende stap met je bedrijf? Je website laten maken is dan niets minder dan een logisch besluit. Met Searchflow als jouw partner zorgen we ervoor dat jouw wens wordt waargemaakt, maar wel met een kritische blik. Zo behalen we samen het mooiste resultaat. Neem contact met ons op en we proberen zo snel mogelijk met jou in contact te komen om deze samenwerking te starten! 

  Wij helpen je graag verder!

  Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies?

   Onze partners raten ons met een 9,5 op de Feedbackcompany