fbpx
Onze partners raten ons met een 9,5 op de Feedbackcompany

TikTok lanceert zoekadvertenties

Lisa Simons
|
Leestijd: 2 minuten
scroll to explore

Net zoals bij Google en Bing is het nu ook mogelijk om binnen TikTok te adverteren op zoekwoordniveau. Begin ook met TikTok zoekadvertenties en wees je concurrentie voor. Lees hoe het werkt en welke voordelen het voor jouw bedrijf heeft!

TikTok zoekadvertenties

Binnenkort wordt het ook in Nederland mogelijk om zoekadvertenties te plaatsen binnen TikTok. De TikTok-zoekadvertenties verschijnen in de zoekresultaten op het platform, waardoor je als bedrijf je producten en diensten kunt promoten bij relevante zoekwoorden.

Het is een effectieve manier om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten en meer leads en verkopen te genereren. TikTok heeft een wereldwijd publiek van meer dan 1 miljard gebruikers, waarvan een groot deel jonge mensen tussen de 18 en 34 jaar. De zoekfunctie wordt elke dag meer dan 150 miljoen keer gebruikt.

Hoe werkt TikTok zoekadvertenties

TikTok-zoekadvertenties werken op dezelfde manier als zoekadvertenties op andere platforms, zoals Google en Bing. Je kunt op dezelfde zoekwoorden adverteren als je huidige zoekwoorden binnen de andere zoekmachines. Je kunt de advertentie maken door een titel, een beschrijving en een afbeelding te selecteren. Vervolgens kun je je advertenties targeten op basis van verschillende criteria, zoals locatie, interesses en demografische gegevens.

Wanneer een gebruiker op TikTok een zoekopdracht uitvoert, worden de zoekadvertenties die relevant zijn voor de zoekopdracht weergegeven. De advertenties worden gerangschikt op basis van een aantal factoren, waaronder de relevantie van de advertenties voor de zoekopdracht, de kwaliteit van de advertenties en de biedingen van de bedrijven.

Voorbeeld van TikTok Search Ads

Voordelen van zoekadvertenties voor bedrijven

De zoekadvertenties op TikTok bieden een aantal voordelen voor bedrijven:

  • Zichtbaarheid: TikTok-zoekadvertenties worden weergegeven in de zoekresultaten van TikTok, die door miljoenen gebruikers worden bezocht. Dit biedt bedrijven een geweldige kans om hun producten en diensten onder de aandacht te brengen van een groot publiek.
  • Relevantie: TikTok-zoekadvertenties kunnen worden getarget op basis van zoekwoorden, waardoor bedrijven hun advertenties kunnen tonen aan relevante gebruikers. Dit helpt om de effectiviteit van de advertenties te vergroten.
  • Leads en verkopen: TikTok-zoekadvertenties kunnen worden gebruikt om leads en verkopen te genereren. Bedrijven kunnen hun advertenties bijvoorbeeld linken naar hun website of landingspagina.

Conclusie

TikTok-zoekadvertenties zijn een nieuwe en effectieve manier voor bedrijven om hun producten en diensten te promoten aan een groot en relevant publiek. Bedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun zichtbaarheid op TikTok te vergroten en meer leads en verkopen te genereren, kunnen overwegen om TikTok-zoekadvertenties te gebruiken. Momenteel is het adverteren enkel nog beschikbaar in de VS, VK, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland, maar de verwachting is dat dit snel uitrolt naar Europa. Zodoende verwachten wij dat met de ontwikkeling en groei van het platform. Wij verwachten dan ook dat TikTok-zoekadvertenties niet meer weg te denken zijn van je digitale marketingstrategieën.

Wil je beginnen met TikTok zoekadvertenties maar kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder! Bel ons via 0546 75 33 33.

Thom praat je graag bij!Vanuit daar kunnen wij de stap naar de online wereld beter faciliteren en raken we samen in de flow naar jouw online resultaat!maak een afspraak

Wij helpen je graag verder!

Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies?

Ben jij toe aan de volgende stap met je bedrijf? Je website laten maken is dan niets minder dan een logisch besluit. Met Searchflow als jouw partner zorgen we ervoor dat jouw wens wordt waargemaakt, maar wel met een kritische blik. Zo behalen we samen het mooiste resultaat. Neem contact met ons op en we proberen zo snel mogelijk met jou in contact te komen om deze samenwerking te starten! 

    Wij helpen je graag verder!

    Heb je vragen of wil je vrijblijvend advies?

      Onze partners raten ons met een 9,5 op de Feedbackcompany