Nieuwe ontwikkelingen Google Mijn Bedrijf

04jan '19

Nieuwe ontwikkelingen Google Mijn Bedrijf

Is jouw Google Mijn Bedrijf helemaal up-to-date? Google heeft de afgelopen periode veel updates doorgevoerd. Dit doen ze niet voor niks!  Google wil de communicatie tussen bedrijven en consumenten makkelijker maken. Hierdoor worden er wijzigingen doorgevoerd waarmee de bezoeker snel in contact kan komen met het bedrijf die hij of zij zoekt. Daarnaast wil Google dat bezoekers langer in Google blijven. Google Mijn bedrijf wordt dan ook steeds meer een website op zich, alle belangrijke bedrijfsinformatie is er te vinden. Wanneer jouw Google Mijn Bedrijf goed is ingericht, biedt dit dan ook vele voordelen. Maar is dit al het geval? Of kunnen de onderstaande tips jou helpen om jouw Google Mijn Bedrijf nog beter in te richten? Laten we eens kijken.

Chat met jouw klanten

De nieuwste update in Google Mijn Bedrijf is de mogelijkheid om met (potentiële) klanten te chatten. Hoe dit precies in zijn werk gaat

leggen we je uit.

  1. Download de Google Mijn Bedrijf-app
  2. Open de app en log in met de gegevens die gekoppeld zijn aan je GMB-account.
  3. In het scherm staat de melding om toe te staan dat mensen berichten sturen. Zie je deze melding niet? Ga dan naar klanten onder in het menu. Klik vervolgens op inschakelen.
  4. Stel je eigen welkomstbericht in.
  5. Na enige tijd ontvang je van Google de bevestiging dat er een berichtknop aan je bedrijfsvermelding is toegevoegd. Nu werkt de functie!

Vanuit de app kun je vervolgens alle binnenkomende berichten beren (via klanten).

Hoe kunnen klanten/bezoekers jouw berichten sturen? Dat gaat als volgt. Zij krijgen deze optie te zien bij de bedrijfsvermelding in de Google Maps-app. Op het moment dat zij jouw bedrijf hebben gevonden krijgen zij het scherm zoals hiernaast te zien (voorbeeld Searchflow). Door op bericht te klikken opent zich automatisch een scherm.

Menu en services

Het is alweer even geleden dat Google deze update heeft doorgevoerd, maar we willen hem toch nog even aanhalen. Google heeft namelijk een functie toegevoegd waarmee je je diensten of menu kan laten zien in Google. Zodra iemand zoekt op jouw bedrijfsnaam worden deze weergegeven. Handig toch? Met name voor horecabedrijven is deze functie zeer interessant. Momenteel is deze functie alleen nog op smartphones beschikbaar, maar we verwachten dat deze ook snel voor desktop zal verschijnen.

Hoe voeg ik deze functie toe?

  1. Ga naar business.google.com en log in met jouw Google account.
  2. Ga in het menu naar informatie
  3. Klik vervolgens op menu of services (afhankelijk van het bedrijf)
  4. Vul vervolgens de informatie in. Itemnaam is hierbij verplicht. Prijs en itembeschrijving zijn optioneel.
Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Gerelateerde berichten