Maak jij al gebruik van Instagram Shopping?

12sep '18

Maak jij al gebruik van Instagram Shopping?

Je herkent het vast wel, je bent actief bezig met het plaatsen van organische posts op Instagram. Alle producten worden in mooie sfeerfoto’s weergegeven. Vervolgens wil je natuurlijk dat jouw volgers naar de website gaan om het product aan te schaffen, dus je vermeldt netjes ‘link in bio’ onder de post. Maar dan… volgers moeten eerst naar het betreffende account, vervolgens klikken ze op de link die in de bio staat en pas daarna zijn ze op de website. Dit kan allemaal een stuk makkelijker met de komst van Instagram Shopping. Inmiddels is deze functie alweer een tijdje beschikbaar, maar wij zien dat nog niet alle bedrijven gebruik maken van deze functie. En dat terwijl je eigenlijk op een gratis manier je producten toch promoot!

Wat is Instagram Shopping?

Met de komst van Instagram shopping is #linkinbio verleden tijd. Zoals de naam al zegt kun je met deze functie eenvoudig ‘shoppen’ via Instagram. Eigenlijk is het een hele mooie manier om sfeervolle beelden te laten zien én toch actief producten weer te geven. Als bedrijf kun je per post vijf producten taggen in je afbeelding. Deze tags pas zichtbaar wanneer een volger op de post klikt. Daarna krijgt hij de prijs van het product te zien. Vervolgens kan de gebruiker doorklikken naar de webshop. Je komt hierbij direct uit op de juiste pagina.

Hoe maak ik gebruik van Instagram Shopping?

De inzet van Instagram Shopping is eigenlijk vrij eenvoudig. Er zijn enkele stappen die je moet doorlopen om het te activeren.

#1. Zorg ervoor dat je beschikt over een zakelijk Instagram account. Mocht je deze nog niet hebben kun je deze zelf omzetten. Koppel vervolgens het zakelijke Instagram account aan het zakelijke Facebook account. Vervolgens checkt Instagram of jouw profiel goedgekeurd is voor Instagram Shopping.

#2. Maak in de Business Manager van Facebook een catalogus aan.

#3. Koppel vervolgens de catalogus aan het Instagram account. Ga hiervoor in Instagram naar instellingen – Bedrijfsinstellingen – winkelen. Selecteer vervolgens de catalogus.

Vanaf nu kun je actief aan de slag met het taggen van producten! Kies een foto die je wilt posten. Koppel hier vervolgens de betreffende producten aan. Dit kan door op de afbeelding te klikken en te zoeken naar het product in de catalogus. Het is ook mogelijk om in oude posts producten te taggen. Heb je meer dan 9 shopping-posts live staan? Dan krijg je een extra shoptabblad in op je profiel. Onder dit tabblad vind je alle content waar producten in zijn getagd.

Wil je graag meer informatie over Instagram Shopping? Of ben je benieuwd of dit voor jouw bedrijf interessant is? Neem gerust eens contact met ons op!

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Gerelateerde berichten