Het nieuwe Google Maps Platform

Logo Google Maps Platform
13jul '18

Het nieuwe Google Maps Platform

Logo Google Maps Platform

Google heeft in Mei in hun blog het nieuwe Google Maps Platform geïntroduceerd en is sinds dit kwartaal in werking gegaan. Sinds de komst van dit nieuwe platform heeft Google ook een nieuw ‘Pay as you go’ betaalmodel geïntroduceerd. Dit prijsbeleid geldt voor Maps, Routes en Places. Het gaat maandag 16 juli in Nederland in. Om aan dit nieuwe beleid te voldoen zal je wel een creditkaart moeten koppelen.

Dus we gaan nu betalen voor Google Maps?

Ja en nee. Het is wel zo dat iedere gebruiker van het Google Maps Platform een betaalaccount moet aanmaken en een creditkaart moet koppelen, maar iedere gebruiker krijgt wel een tegoed van $200, oftewel € 172. Iedere maand weer. Dus in principe kun je Google Maps nog altijd gratis gebruiken. Het koppelen van de creditkaart is wel verplicht, voor het geval je meer verbruikt dan het tegoed.

Je moet overigens wel flink je best doen om het tegoed op te maken. Voor een Dynamische Map die je op je website kan insluiten, kun je ruim 28.500 keer de Google API aanroepen. De meeste websites halen zulke aantallen niet en hebben dus niets te vrezen. Als je wel aan deze aantallen komt of er ruim overheen gaat, dan zou je het plaatsen van de Google Map kunnen beperken tot je contactpagina.

Let op, je zal voor maandag 16 juli het Google Maps Platform moeten inschakelen, anders werken de Google Maps op je website meer.

Vragen?

Heb je hier vragen over of wens je graag hulp bij de configuratie van het nieuwe Google Maps Platform, neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Gerelateerde berichten