Is jouw website al klaar voor de GDPR?

De GDPR heeft grote invloed op elke organisatie, website en alle marketing-activiteiten. Ben jij er klaar voor? Er komt veel bij kijken. Searchflow helpt je er graag bij.

Maak je website en marketing-activiteiten GDPR-PROOF

Er is veel voorbereiding nodig, begin op tijd

Op 25 mei 2018 gaat de nieuwe Europese Privacywetgeving van kracht. Deze General Data Protection Regulation, oftewel de GDPR, beschermt voor heel Europa de persoonsgegevens van consumenten. Het is uiteraard heel goed dat die beschermd worden, maar het heeft wel grote invloed op de beleidsvoering binnen alle organisaties en op alle (online) Marketing-activiteiten.

Zorg dat jouw organisatie en website voor 25 mei aan alle eisen voldoen. De boetes die uitgedeeld kunnen worden door de Autoriteit Persoonsgegevens zijn niet kinderachtig. Zorg daarom dat je op tijd alles hebt geregeld.

Website vertoond op laptop met GDPR keurmerk

Verwerkersovereenkomst

De GDPR vereist dat je een overeenkomst met iedere organisatie afsluit waarmee je persoonsgegevens deelt. Ben je al klant bij Searchflow? Dan regelen wij dit voor je.

Privacy by default

Wanneer je geen noodzakelijk reden of wettelijke grondslag hebt om persoonsgegevens te verwerken, zal je expliciet toestemming moeten krijgen voordat je persoonsgegevens verzamelt. Ook het IP-adres valt onder persoonsgegevens.

Nieuwe rechten consument

Consumenten hebben het recht hun gegevens toestemmingen in te zien, te herzien of te (laten) verwijderen. Hiervoor zijn technische veranderingen nodig aan je website. Ook moeten klanten de mogelijkheid hebben om het account volledig te (laten) verwijderen.

Privacy Policy

Vanaf 25 mei is het noodzakelijk dat je Privacy Policy is herschreven. Die kan voor iedere website anders zijn. Een standaard model volstaat niet altijd meer. Het privacybeleid moet transparant, overzichtelijk en duidelijk zijn, voor iedereen. Er mag geen onduidelijkheid zijn over de verwerking van de gegevens.

Formulieren

Er worden strengere eisen gesteld aan contactformulieren op je website. Het moet o.a. duidelijk zijn voor welk doel het formulier is, mogen niet alle velden meer verplicht zijn en moet er bij ieder formulier een link staan naar je privacybeleid.

Veiligheid

Het is belangrijk dat de persoonsgegevens die jouw website opslaat, goed worden beveiligd. Een gedegen update-beleid is daarbij noodzakelijk. Daarnaast ben je verplicht een SSL-certificaat te (laten) installeren wanneer je persoonsgegevens op je website verwerkt.

Hulp nodig om jouw website GDPR-proof te maken?

Onze specialisten maken graag tijd voor je vrij

Hoe wij helpen met voorbereiden

Wordt jouw website al onderhouden door Searchflow? Dan zorgen wij ervoor dat jouw website GDPR-proof wordt. We zullen de website controleren en waar nodig aanpassen. We laten niets aan het toeval over. Niet voor ons, maar ook niet voor onze klanten.

Naast de controle van de website zullen wij ook de verplichte verwerkersovereenkomst (voorheen bewerkersovereenkomst) aanleveren. Hiermee zorg je dat wij als verwerker ons aan de nieuwe privacyregels moeten houden.

Ben je geen klant bij Searchflow? Geen probleem, ook dan helpen we je natuurlijk graag! Om te beginnen kun je een GDPR-check aanvragen. Onze specialist zal dan je website controleren en een vrijblijvend advies geven. Vind je het prettiger dat wij de wijzigingen doorvoeren op je website, dan zijn we je natuurlijk graag van dienst.

Handige links

Vraag een gratis GDPR-check aan

Interessante GDPR artikelen

Google Analytics Logo

Google Analytics privacyvriendelijk maken

Gebruik jij Google Analytics op jouw website? Doorloop dan deze 6 stappen vóór 25 mei 2018 om Google Analytics…

Facebook GDPR | Searchflow

Hoe Facebook omgaat met de GDPR

De GDPR treft niet alleen Europa, maar ook organisaties die persoonsgegevens verwerkt van inwoners uit de EU. Ook Facebook heeft…

Is jouw website klaar voor de GDPR?

Is jouw website klaar voor de GDPR?

Op 25 mei 2018 gaat de GDPR (General Data Protection Regulation) in. Alle organisaties die op de één of andere…